Inboedelverzekering

Met inboedel worden alle spullen bedoelt wat in je woning (kamer, appartement, huis etc.) staat en kunt verplaatsen. Denk hierbij aan meubels, persoonlijke spullen, gordijnen/lamellen en tv. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan je inboedel door diefstal, blikseminslag en waterschade.

Ook kan je spullen verzekeren die je niet kunt verplaatsen, zoals je vloer en keuken. Dit noem je een opstalverzekering. Deze verzekering sluit je af bij een koophuis.

Bij verschillende verzekeraars kan je een verzekering afsluiten, zoals:

Meestal sluit je ook een aansprakelijkheidsverzekering af in combinatie met een inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade wanneer jij per ongeluk schade aanricht. Je bent hier verantwoordelijk voor. Deze verzekering verzekert de schade aan een persoon of zaken (spullen van een ander). Een verzekering waarbij je een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluit, is vaak goedkoper.

Reisverzekering

  • Annuleringsverzekering → Wat is een annuleringsverzekering? De verzekering biedt dekking als je vakantie moet annuleren bijvoorbeeld bij een overlijden. Een annuleringsverzekering kan je bij verschillende verzekeringen afsluiten. De duur van de verzekering kan kort of langdurig zijn.
  • Reisverzekering → Ook kan je een reisverzekering afsluiten, dit is een verzekering voor als je op vakantie bent. Stel je spullen worden gesloten of je bagage raakt kwijt. Ook dekt het de kosten als je in het buiteland een ongeluk krijgt en naar huis moet.

Een annuleringsverzekering en reisverzekering kan je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen afsluiten.

Recht en aansprakelijkheid

  • Aansprakelijkheidsverzekering → Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade wanneer jij per ongeluk schade aanricht. Je bent hier verantwoordelijk voor. Deze verzekering verzekerd de schade aan een persoon of zaken (spullen van een ander).

Een verzekering waarbij je een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering samen afsluit is het vaak goedkoper.