Als je een kamer/woning huurt of koopt, betaal je naast de huurprijs vaak gemeentelijke heffingen. Dit betaal jij bijvoorbeeld voor het ophalen en verwerken van afval en het onderhoud van het riool.

Soorten heffingen

  • Waterstofheffingen → Ook wel Waterschapsbelasting. Dit betaal je, in ruil daarvoor zorgt de gemeente dat er schoon drinkwater uit de kraan komt.
  • Afvalstoffenheffing → Dit betaal je aan de gemeente, in ruil daarvoor komen zij jouw afval ophalen en verwerken.
  • Handige website: https://www.molenalanden.nl/afvalstoffenheffing
  • Rioolheffing → Dit betaal je aan de gemeente, in ruil daarvoor wordt het riool onderhouden en alles verwerkt wat daarin terecht komt.

Handige website: https://www.molenlanden.nl/rioolheffing

Heffingen betalen

Per gemeente verschillen de gemeentelijke heffingen. Wanneer je voor de heffing betaald is van de gemeente afhankelijk. Het kan één keer per jaar of verdeeld over tien maanden.

Gemeentelijk belastingen

De gemeente heft belastingen om de voorzieningen in de gemeente in stand te kunnen houden. De regels en tarieven van de gemeentelijke belastingen staan in de wet en de gemeentelijke belastingverordeningen. De tarieven worden jaarlijks door de gemeenteraad vastgesteld. Meer weten over de gemeentelijke belastingen van gemeente Molenlanden? Klik hier.